A Taste of Time

RABARBERI MAGUSTOIT KIRSSIDEGA

1938. aasta serveering

KOOSTISOSAD
1kg rabarbrit, 100-200g suhkrut, 16 lehte kalaliimi, 1 kl kividest puhastatud kirsse ja veidi marjamahla.

Rabarbrid koorida ja lõikuda tükkideks. Keeta 1-2 kl vee ja antud suhkruga umbes 10 min, et nad oleksid pehmed, kuid ei laguneks. Siis tõsta rabarbrid vahulusikaga leemest välja.

Leemele lisandada marjamahla ja kalaliim, mis on pestud külmas vees ning sulatatud kuumas vees. Rabarbritükid asetada ühes kirssidega magussöögi-klaasidesse, valada leem peale ja lasta tarduda.

Süüa rõõsa piimaga.

Rhubarb Dessert with Cherries

Original 1938 recipe and serving style

Ingredients:
1 kg rhubarb, 100–200 g sugar, 16 sheets of gelatin, 1 glass of pitted cherries, and a bit of berry juice.

Peel and cut the rhubarb into pieces. Cook with 1–2 glasses of water and the sugar for about 10 minutes until soft but not falling apart. Lift the rhubarb out of the liquid with a slotted spoon.

Add berry juice and the gelatin—previously rinsed in cold water and dissolved in hot water—to the remaining cooking liquid. Place the rhubarb pieces and cherries into dessert glasses, pour the juice mixture over them, and let it set.

Serve with fresh milk.